Υπεύθυνοι Ασφαλείας Λιμενικών Εγκαταστάσεων

Εκπαίδευση Υπευθύνων Ασφάλειας Λιμενικών Εγκαταστάσεων

Σχεδιασμός και Εφαρμογή Στρατηγικών Ασφαλείας

Η σημασία της ασφάλειας στις λιμενικές εγκαταστάσεις αναδεικνύεται μέσω του ρόλου των Υπευθύνων Ασφάλειας Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ΥΑΛΕ) και των αναπληρωτών τους. Ο σχεδιασμός των συστημάτων ασφαλείας περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη διαδικασία, ξεκινώντας από την Αξιολόγηση Ασφάλειας. Σε αυτήν τη φάση, εξετάζεται η τρωτότητα των κρίσιμων λειτουργιών, υποδομών και εξοπλισμού, με σκοπό την επιλογή αποτελεσματικών στρατηγικών μετριασμού κινδύνων.

Η εκπαίδευση των ΥΑΛΕ και των αναπληρωτών τους, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, απαιτεί πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και εμπειρία στον τομέα της ασφάλειας εμπορικών λιμενικών εγκαταστάσεων. Η εκπαιδευτική διαδικασία βασίζεται στις κατευθυντήριες γραμμές του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) και της εθνικής νομοθεσίας.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνει την Εθνική Νομοθεσία, τον Κώδικα ISPS, τον Κανονισμό 725/2004ΕΚ, το Σχέδιο Ασφάλειας Λιμενικής Εγκατάστασης και την Αξιολόγηση Ασφάλειας Λιμενικής Εγκατάστασης. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, τίθεται έμφαση στην προσδιορισμό των απειλών, την επιλογή αντισταθμιστικών μέτρων και την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς τους.

Οι ΥΑΛΕ και οι αναπληρωτές τους πρέπει να είναι καλά ενημερωμένοι για την Οδηγία 2005/65ΕΚ και να εφαρμόζουν τα μέτρα που ορίζει, συνεισφέροντας έτσι στην προώθηση της ασφάλειας στις λιμενικές εγκαταστάσεις.

Συνολικά, η εκπαίδευση των ΥΑΛΕ αποτελεί ζωτικό μέρος του συνολικού πλάνου ασφαλείας, εξασφαλίζοντας ότι οι επαγγελματίες σε αυτόν τον τομέα είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες προκλήσεις και να διασφαλίσουν την ασφάλεια των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Η Talis συλλέγει, εφόσον δηλώσετε τη συγκατάθεσή σας, τα παραπάνω δεδομένα για να σας ενημερώνει για τις προσφερόμενες υπηρεσίες της, σύμφωνα με την ισχύουσα Πολιτική Ασφαλείας Προσωπικών Δεδομένων . Έχετε δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα που τηρούμε και μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή. Η Talis σε καμία περίπτωση δεν θα κοινοποιήσει τα στοιχεία σας σε τρίτους.
Επιθυμώ να λαμβάνω στα στοιχεία επικοινωνίας μου ενημερωτικό και προωθητικό υλικό για δράσεις συμβουλευτικής, σύγχρονα προγράμματα ΕΣΠΑ , ευκαιρίες απασχόλησης και συμφέρουσες δράσεις επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με την Πολιτική Ασφαλείας Προσωπικών Δεδομένων της Talis, για την οποία ενημερώθηκα.